reuma

Diagnose stellen


Omdat reuma veel soorten aandoeningen omvat, kun je al snel tot de conclusie komen dat een klacht aan het bewegingsapparaat tot reuma kan leiden. Het hoeft echter niet. Een arts is de aangewezen persoon om de klacht te onderzoeken en een juiste diagnose te stellen.

Blijf niet lang met klachten rondlopen. Raadpleeg de huisarts bij:
Bij een beginnende reumatische aandoening is het van groot belang om zo snel mogelijk een juiste diagnose te stellen. Er kan dan direct een start worden gemaakt met een goede behandeling. De huisarts zal in bepaalde gevallen een doorverwijzing doen naar een reumatoloog. Een reumatoloog is een arts die zich heeft gespecialiseerd in reumatische aandoeningen. Meestal werkt een reumatoloog in een ziekenhuis samen met andere reumatologen. Onderzoeken kunnen bestaan uit een lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek en rŲntgenfotoís. Een aantal reumatische aandoeningen kan leiden tot lichte (maar ook ernstige) invaliditeit. Snel ingrijpen kan de ernst hiervan geheel of gedeeltelijk doen verminderen. Dit geldt vooral voor de vormen van artrose.

Veel reumatische klachten kunnen worden genezen. Als dat niet het geval is, kunnen in ieder geval de klachten verminderen met medicijnen en therapieŽn.
Volgende tip : Behandelingen »
Copyright 2006 - 2016 - NewEgo B.V.

7 stemmen / gem. score 3.5
Mijn tip toevoegen Relelateerde links Meer onderwerpen » « vorigeverder »